Sportski direktor Bayera Hasan Salihamidžić ovih dana je na stupcima sportskih medija zbog novih uspjeha Bavaraca, preslaganja momčadi, ali i mode!?

Naime, nedavno je objavljena njegova fotografija sa skupocjenim satom Audemars Piguet Royal vrijednim oko 60.000 eura!

Popularni Braco zahvaljujući fudbalu i bogatoj karijeri, zaradio je pravo bogatstvo, pa si može priuštiti i ovakve stvari. No, kao 15-godišnjak, ovaj Bosanac razmišljao je samo kako pobjeći od rata, koji se u to vrijeme sve više širio Bosnom i Hercegovinom.

Šest mjeseci radio je kao konobar kako bi zaradio novac za putne troškove. Pored obaveza u kafiću, redovno je trenirao i nadao se da će i njega poslužiti sreća. U novembru 1992. godine, otišao je u Hamburg i, uz pomoć rođaka Ahmeda Halilhodžića, priključio se treninzima juniorskog tima HSV-a.

Kao igrač je, očigledno, razmišljao unaprijed, ništa nije htio prepustiti slučaju pa je tako po završetku karijere pokrenuo nekoliko poslova koji su mu kasnije, kako se ispostavilo, donijeli lagodan život i, dugoročno gledano, materijalnu sigurnost.

Tako je bh. proslavljeni fudbaler danas vlasnik brojnih nekretnina u Frankfurtu, od čega se izdvajaju tri hotela i 15 pansiona sa ukupno 550 apartmana. Kako navodi njemački "Spiegel", 150 apartmana iznajmljuje ECB-u.

Osim što je zadivio svijet svojim fudbalskim umijećem i nevjerovatnom željom za uspjehom, pokazao je i da je i izvan terena jednako sposoban da napravi nešto, piše Fudbal Talent International.

(DozaSporta.com)