Bajka je brutalno okončana u šestoj minuti nadoknade vremena revanš utakmice polufinala Lige prvaka.

Ajax, koji je početkom drugog poluvremena na svom terenu imao ukupnih 3:0 protiv Tottenhama i bio skoro siguran finalist, do kraja je uspio praktično nevjerovatno - prosuti tako kapitalnu prednost i u finale pustiti Spurse.

Jose Mourinho, stručni komentator beIN Sportsa, prije utakmice je izjavio da je igranje na snagu i fizikalije način na koji se može pobijediti Ajax. I Tottenham ga je "poslušao".

A "Kopljanici" nisu imali odgovora na takvu igru, nego su pokušavali s onom koja prolazi protiv nižerazrednih suparnika. Mourinho je to ovako sažeo:

- Kako biste pobijedili u posebnim, najvećim mečevima, ponekad trebate ići protiv vaše filozofije. Ali Ajax je drugo poluvrijeme protiv Tottenhama igrao kao da mu je s druge strane Vitesse u nacionalnoj ligi!

Mourinho je naravno opleo i po Ajaxovom treneru, do jučer također slavljenom Eriku ten Hagu. Njega krivi zbog toga što se Ajax nije uspio prilagoditi Tottenhamovoj taktici te zbog toga ostao bez finala Lige prvaka:

- Mi treneri imamo tri vrste utakmica: u jednim ne igramo nikako, u drugim igramo jako loše, a u trećim igramo jako dobro. Ajax je u drugom poluvremenu trebao trenera koji će igrati jako dobro, a on je igrao kao njegovi igrači. Ne baš jako dobro.