U većem intervjuu koji je dao za portal Doznajemo.com, 27-godišnji reprezentativac BiH Toni Šunjić govorio je i o utakmicama dodatnih kvalifikacija koje Bosna i Hercegovina treba igrati protiv Republike Irske. Izdvajamo nekoliko pitanja i odgovora iz ovog intervjua...

...Kada smo već spomenuli tvoje kolege iz reprezentacije, kakvi su prema tebi Džeko, Pjanić i ostali?
– Kada sam u reprezentaciji svi se odlično slažemo i družimo. Kada sam tek došao imao sam skroz neku drugačiju sliku i o svemu tome, no poslije shvatiš da su zaista svi super i ono najvažnije svi su normalni ljudi kao i svako drugi. Uglavnom svi smo u odličnim odnosima.

Nema neko iz ekipe sa kim nisi u baš dobrim odnosima?
– Nema. Sa svima sam ok jer sam se tako postavio samim mojim dolaskom. No uvijek ima neko sa kim se više družiš i neko sa kim manje. Tako je i kod mene.

Pa sa kim se ti najviše družiš iz bh. reprezentacije?
– Pa nekako najviše sa Višćom, Muhamedom Bešićem, tu je Šeha Cocalić i tako, otprilike dobar sam sa svima.

Bosna i Hercegovina – Irska, šta misliš o tome?
– Evo nakon lošeg starta ipak smo dobili priliku da izborimo EURO. Nadam se da poslije toliko muke nećemo upropastiti ovu priliku. Šta još mogu da kažem osim da ćemo sigurno i svom snagom dati sve od sebe. Tvrd je protivnik ali isto tako i naš sastav je kvalitetan pa nikad ne znamo šta može da se desi.

U koga najviše vjeruješ od svojih kolega, ko je najspremniji?
– Pa evo trenutno Pjanić je u najboljoj formi. Vedo se također dosta dobro vratio u formu, Džeko se dosta oporavio, jedino bez Muhameda Bešića nam je sastav. Imamo kvalitetnu ekipu koja sigurno može izboriti dobar rezultat.