Švajcarac Roger Federer (37) je poražen u finalu Wimbledona od Srbina Novaka Đokovića poslije maratonskog meča, a podršku sa tribina pružila mu je supruga Miroslava Mirka Federer (41) koja je danas jedna od najuticajnijih javnih ličnosti u Švajcarskoj.

Ovaj ljubavni par, Federera i Mirku, prati zanimljiva ljubavna priča i detalji koje su krili od svih.

Slavnog tenisera Mirka je upoznala na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000. godine, a nedugo zatim su uplovili u ljubavnu vezu. Međutim, Mirka je dugo krila veliku tajnu od tenisera.

Naime, u trenutku kada je upoznala Rogera bila je vjerena za bogatog arapskog sultana što je teniser tek kasnije doznao.

Ona je vjeridbu s bogatim sultanom raskinula kada je shvatila da se zaljubila u Federera.

Mirka Federer Wimbledon 2019

2009. godine Mirka i Roger su se vjenčali, a njihova ljubav krunisana je sa četvoro dece, dejvojčicama Milom i Šarlen i sinovima Leom i Lenijem.

Mirka je Rogerov najvjerniji fan koji ga prati i bodri na svakom koraku, a teniser je prošle godine novinarima otkrio kako mu je bitno da je njegova supruga uvijek zadovoljna i da će igrati tenis dok njoj to ne bude smetalo.

- Kada Mirki dosadi da putuje, tad ću prestati, najavio je tada.

Miroslava Vavrinec je rođena u Slovačkoj 1978. godine, a kada je imala dvije godine njeni roditelji su emigrirali u Švajcarsku. Kao tinejdžerka upoznala je Martinu Navratilovu koja ju je podstakla da počne da trenira tenis. Do 2002. godine je bila profesinalna teniserka. Okončala je karijeru zbog povrede stopala.

POVEZANO
Mohamed Salah supruga 0(FOTO) Svi ste čuli za Mohameda Salaha: POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA NJEGOVA ŽENA!