Sezona koja je pred nama možda će biti posljednja u kojoj će Barcelona igrati na Camp Nou. Nije u pitanju preseljenje sa stadiona ili gradnja novog, nego bi se slavni Barcin dom trebao preimenovati.

Naime, Azijci i Amerikanci nude 300 miliona eura, za koji bi se novac izabralo novo ime Barceloninog stadiona...

Tim novcem uprava Barcelone mogla bi pokriti dio troškova obnove svog stadiona. Planiraju proširiti sadašnji kapacitet s 99 na 105.000, što košta oko 600 miliona eura.

Inače, Camp Nou nije jedini poznati stadion koji bi trebao doživjeti velike promjene. London bi uskoro mogao dobiti NFL franšizu. Govorilo se da bi se to moglo dogoditi kroz deset godina, no čini se da bismo američki nogomet u Engleskoj zastalno mogli gledati i puno ranije.

Konkretnije, u London bi se trebala preseliti momčad Jacksonville Jaguars, čiji je vlasnik bogati Shahid Khan, inače i vlasnik Fulhama.

Engleskom nogometnom savezu (FA) Khan je ponudio 600 miliona funti u kešu za kupovinu stadiona, a ostatak bi isplatio kroz nekoliko godina kroz razne kanale. Iako je FA jako zagrizao za njegovu ponudu i najozbiljnije je razmatra, protiv sebe ima praktično cijelu Englesku.

Wembley bi i dalje ostao dom engleske reprezentacije, ali na njemu Englezi ne bi mogli igrati od devetog do dvanaestog mjeseca, kad traje NFL sezona.