Prema Football Italia, francuski internacionalac u redovima Juventusa, Paul Pogba, uzeo je novu kuću u Barceloni, čime su dobile na intenzitetu špekulacije o njegovom mogućem prelasku u redove katalonskog kluba, u ljetnom prelaznom roku.

23-godišnjak je povezivan s brojim euro gigantima i njegov transfer bi mogao biti jedan od najvećih, ili najveći, u ovom sportu ikad.

Interes za sjajnog igrača sredine terena su pokazali Barcelona, Chelsea, Real Madrid i PSG, a cijena je 100 miliona eura, ili više.

Međutim, nakon informacije o Pogbinoj kući u Barceloni, predstavnici agencije za nekretnine Proto Group Ltd naveli su da uzimanje ove vile "nema veze sa fudbalskim pitanjima" i da je riječ o investiciji u nekretnine.

U agenciji kažu da je slična stvar s kućom Lionela Messija u Parizu ili kupovinom nekretnine Cristiana Ronalda u New Yorku.

Ali, da, gdje ima dima, možda ima i vatre, govori podatak da je Pogba prestao plaćati najam kuće u Torinu, praktično u isto vrijeme s kupovinom kuće u Barceloni.

(DozaSporta.com)