Japanski fudbalski savez je na vanrednoj konferenciji za medije objavio da je selektor Vahid Halilhodžić i službeno dobio otkaz samo dva mjeseca pred početak Mundijala u Rusiji.

Halilhodžić je dobio otkaz, a na klupi ga treba naslijediti Akira Nishino, bivši trener Gamba Osake i tehnički direktor Saveza, piše Oslobodjenje.

POVEZANO
Svadba sina Vahida HalilhodžićaEVO KAKO TO IZGLEDA KAD VAHA ŽENI SINA: Samo za vilu platio 8.000, pjevao Halid i to baš pjesmu...

Predsjednik saveza Kozo Tashima izjavio je da je došlo do problema u ''povjerenju i komunikaciji'' te da je Halilhodžić bio ''iznenađen i ljut.''

Japanci pišu da je glavni razlog otkaza nezadovoljstvo pripremnim utakmicama gdje je Japan odigrao 1-1 sa Malijem i izgubio 2-1 od Ukrajine.

Prije pripremnih utakmica, Japan je teško izgubio od svojih velikih rivala Južne Koreje (4-1) na Prvenstvu Istočne Azije; japanski mediji taj su poraz nazvali velikim poniženjem, a Halilhodžić se našao pod velikim pritiskom.

Vaha je na klupi Japana zabilježio učinak od 21 pobjede, devet remija i osam poraza.

NIJE PRVI PUT. Ovo nije prvi put da je Halilhodžić dobio otkaz uoči početka Svjetskog prvenstva. S Obalom Slonovače izborio je Svjetsko prvenstvo 2010. godine, ali dobio je otkaz četiri mjeseca prije početka. Na sljedećem SP u Brazilu ostvario je zapažen rezultat: Alžir je prvi put uveo u osminu finala.

POVEZANO
Vahid HalilhodžićHALILHODŽIĆ NAPUŠTA JAPAN: Bh. stručnjak se vraća klupskom fudbalu