Reprezentacija Lihtenštajna uprkos na kraju visokom porazu 5 naspram 0 u Zenici, u utakmici kvalifikacija za EURO 2020, dobro je namučila bh. "Zmajeve" i rezultat je do 80. minute bio vrlo tijesan.

Reprezentacija BiH tek je u zadnjih 10-tak minuta natrpala mrežu protivnika i osigurala pobjedu. Jedan od najagilnijih u redovima protivnika bio je također porijeklom Bosanac, Dennis Salanović...

- Dobro smo startali i mislim da smo se do 80 minute dobro držali. Po meni, BiH nije imala toliko prilika da zabije još koji gol. Mi smo čak imali i neku šansu da izjednačimo, ali na kraju nam je falila snaga za 90 minuta. Znali smo da je BiH ekipa kojoj ne treba puno da postigne golove..., istakao je Salanović, nakon meča, koji je odgovorio i na pitanje Kako je bilo igrati na Bilinom polju?

- Jako specijalno, ja sam Bosanac u srcu i zaista specijalna utakmica. Šteta što smo baš toliko izgubili, ali i dalje želim BiH sve najbolje i da se plasiraju na prvo ili drugo mjesto.

Na tribinama je bilo dosta navijača u tvojim dresovima?

- Iznenadilo me to malo, ali sretan sam što su čak navijali i za mene, što me nisu vrijeđali. Sad sam sretan iako smo izgubili, poručio je Salanović.

Salanović je novinaru SportSport.ba u neslužbenom razgovoru pred sinoćnji meč izjavio da su njegovi saigrači u pravom čudu kada vide za njih nevjerovatno niske cijene u restoranima, prodavnicama, buticima...

- Baš su iznenađeni šta sve mogu za deset eura u gradu. Prosto ne vjeruju kada vide račun u kafiću, objasnio je Salanović.

Lihtenštajn je mala zemlja, ali jedna od najbogatijih na Starom kontinentu, pa ne čudi ova Salanovićeva tvrdnja.

Dennis Salanović 1