Zukanović je, podsjećamo, u svom pismu na Facebooku istakao kako bi stvari možda bile drugačije da mu je menadžer brat selektora Sušića, Sead Sušić.

“To je priča stara nekoliko godina. Prije nego što je zaigrao za reprezentaciju on je pričao istu tu priču, kako nije u reprezentaciji samo zato što mu nije menadžer Sead Sušić” rekao je selektor Sušić i nastavio:

“Nakon toga me zvao i izvinjavao se i kleo se kako on to nije rekao, a sada je opet izvukao tu priču koja apsolutno nije tačna”, izjavio je Sušić za SportSport.ba.

Selektor bh. nacionalnog tima ističe kako Zukanović nema mjesta u reprezentaciji samo iz dva razloga.

“On nije tu samo iz dva razloga. Prvi je taj što ga ne cijenim kao igrača, a drugi što ga ne cijenim kao čovjeka i on je to više puta dokazao”, poručio je Sušić.

Podsjetimo, igrač Chieva jučer je odlučio reći, odnosno napisati, sve što misli o Sušiću, nakon konstantnog nepozivanja u A reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Preko Facebooka je napisao pismo svim navijačima Bosne i Hercegovine i u njemu piše kako Zukanović više 'ne računa na Safeta Sušića'.

"Dragi moji navijači nažalost moram vam saopćiti tužnu vijest, ali sam dugo razmišljao i sa familijom donio odluku ovaku:

Poslije današnje izjave selektora fudbalske reprezentacije BiH Safeta Sušića kako ponovo nema namjeru da me pozove za predstojeće utakmice kvalifikacija za EP osjetio sam potrebu da se obratim javnosti i da jednom zauvijek stavim tačku na ovu priču.

Želim da podsjetim da sam ja jedini propatio što nisam otišao na SP u Brazil iako sam to zaslužio svojim igrama tokom kvalifikacija za isto. Nakon agonije neodlaska, poručivanja da im ne trebam i da se ne moram ni pojaviti jer kao viza i moja izjava su rekli sve, a moja igra nije značila ništa to se nažalost i nakon Brazila nastavilo tako.Opet negativno i loše po mene.Svugdje drugo mi je bolje išlo nego "kod kuće" pa sam tako u međuvremenu prešao u talijansku Serie A, a sa Safetom je negdje stalo...

Priznajem da sam pokušavao na sve načine da stupim u kontakt s njim.Zvao sam ga, slao poruke tražio bilo kakav način da mi kaže šta treba da uradim da bih ponovo igrao za svoju zemlju, nikada ni na jedan poziv i ni na jednu moju poruku Safet nije odgovorio... Zašto to valjda samo on zna. Došlo je vrijeme da ga ovako pitam: Da li je razlog izbacivanja mene iz reprezentacije to što nisam prihvatio da mi Safetov brat Sead Sušić bude menadžer kad mi se on nudio za vrijeme mog boravka u Belgiji? Pitam se šta bi bilo da jesam?

Kada sam prešao u Italiju nikad me selektor nije nazvao da pita kako sam, i kako mi ide? Isto kao da mi imamao na stotine reprezentativaca u ligama petice pa možemo da si priuštimo takav luksuz da nekoga od njih ne pozovemo. Ne znam dokle će priča oko Safeta Sušića i krajnje neprofesionalnih i nekorektinh postupaka prema meni ići, ali znam da to mora jednom stati.

Nakon što me je danas po ko zna koji put prozvao i stavio na znanje da ni u nekom narednom periodu neće računati na mene ja želim da poručim da ja od ovog trenutka više ne računam na njega! Dakle, da pojasnim reperezentacija ja dio mene i to će uvijek tako biti... Ja se ne odričem tima nego selektora i to isto onako lako kao što se on odrekao mene.

Hvala svima koji su mi tokom ovih ružnih mjeseci bili podrška, takvim pravim i istinskim navijačima naše reprezentacije poručujem: Vidimo se kada dođe neko ko će znati da cijeni i poštuje moje kvalitete kao što to čine klubovi širom Evrope.Ovo činim isključivo da bih zaštitio sebe, svoju porodicu i nastavio dostojanstveno da igram uzdignute glave. Uvijek sam spreman da se borim za najsvetiji dres i sve sam u stanju da izdržim ali nepravdu Safeta Sušića više ne mogu i ne želim", napisao je Zukanović.