Peterostruki osvajač «Zlatne lopte», koji je u klupskom i reprezentativnom fudbalu osvojio praktično sve, osim svjetskog prvenstva s nacionalnim timom, te koji je postigao teško izbrojive rekorde – Portugalac Cristiano Ronaldo – otkrio je gdje vidi svoju budućnost i do kada planira igrati.

Njegova izjava je posebno zanimljiva u ovom trenutku, nakon što su se pojavile priče da bi ga Real Madrid navodno bio spreman pustiti da ode tokom ljetnog prelaznog roka, a kao glavni interesenti se spominju PSG i Manchester United.

Naime, klub sa «Santiago Bernabeua» ove sezone ne postiže baš najbolje rezultate. La Ligu su praktično izgubili, jer glavni rival Barcelona ima ogromnu bodovnu prednost na tabeli, ispali su i iz Kupa kralja, te im ostaje nada da mogu izvući sezonu trećim osvajanjem Lige šampiona zaredom. Međutim, već u prvom koraku u eliminacionoj fazi imaju jako teškog protivnika, ambiciozni PSG,

POVEZANO
Neymar Mbappe PSGNEVJEROVATNE CIJENE ULAZNICA za utakmicu između PSG-a i Real Madrida

Navodno, u Madridu se priprema ozbiljna rekonstrukcija momčadi naljeto, čega bi, prema nekim medijskim špekulacijama, Ronaldo mogao biti žrtva.

No, sam Portugalac tvrdi kako nema planova da zasad napušta Real! 32-godišnjak ima ugovor do 2021. godine.

Ronaldo je izjavio za kineski Dongqiudi, nakon što je izabran za Najboljeg igrača 2017, da mu se sviđa život u Madridu.

- U ovom gradu sam od 2009. i zavolio sam ljude i klimu. Blizu je moja domovina Portugal, gdje mogu otići automobilom. Španija je divna zemlja. Naravno da je volim i da želim ostati ovdje. Volim i klub u kojem igram.

Ronaldo je ranije izjavio da želi igrati na najvišem nivou što duže bude mogao, a kao eventualnu dob u kojoj bi «okačio kopačke o klin» navodio je 41 godinu života. Međutim, sada ima i mnogo veće obaveze u privatnom životu, kao otac četvero djece.

- Osjećaj je sjajan. To je nešto o čemu sam uvijek sanjao – izjavio je Portugalac u odgovoru na pitanje o svom privatnom životu.

Naveo je i da zasad nema planova po kojima bi se nakon okončanja karijere otisnuo u trenerske vode, no ostavio je dozu rezerve...

- Biti trener nije dio mog plana. Ali, kako znate, ljudi mijenjaju svoje mišljenje. Međutim, u ovom trenutku ne želim biti trener.