Enrique Marqués, poznati španski novinar, ponudio je svoje obrazloženje u vezi zdravstvenih problema Lionela Messija u televizijskoj emisiji La Goleada.

U posljednje vrijeme mnogo se špekulisalo o tome, od toga da je u pitanju alergija, do toga da je Argentinac ozbiljno bolestan, te zbog toga igra lošije u posljednje dvije sezone.

Enrique Marqués ponudio je svoje obrazloženje.

“Messi nema alergiju, sve ukazuje da se radi o akutnom rinosinuitisu. Nije to ništa ozbiljno, a ni opasno po zdravlje. Messija tjera na povraćanje kada se poklope tri stvari: intenzivan tjelesni napor, podizanje temperature tijela i stres koji donose značajne utakmice. Na treningu ne povraća, samo na utakmicama”, rekao je Marqués. nakon što se konzultirao s nekim vrhunskim doktorima.

“Svi koji tvrde da se radi o stomačnom problemu, problemu s crijevima ili psihološkom problemu nisu u pravu. Nema to veze ni s njegovom hormonskom terapijom u djetinjstvu”, dodao je poznati novinar.

Marqués je objasnio i zašto Barcelonini ljekari ne mogu da spriječe povraćanje.

“Taj se problem najefikasnije tretira ispiranjem nosa posebnim sprejevima, ali ti sprejevi sadrže steroide. Vjerovatno su zbog toga Barcelonini doktori oprezni, jer bi Messi u tom slučaju mogao pasti na dopinškom testu”, dodao je Marqués.