U 25. kolu prvenstva Grčke desila se zaista nevjerovatna situacija. PAOK je kao drugoplasirani klub na tabeli ugostio vodeći AEK, a do prekida je došlo u sudijskoj nadoknadi.

Pri rezultatu 0-0, domaćini su poveli pogotkom Varele u 91. minuti. Arbitar Kominis je prvo pokazao na centar, da bi nekoliko trenutaka kasnije poništio pogodak zbog navodnog ofsajda. Ne strijelca Varele nego njegovog saigrača Mauricija.

Naravno, to je razbjesnilo igrače i funkcionere PAOK-a koji su utrčali na teren da bi protestovali protiv te odluke. Između ostalih, i PAOK-ov vlasnik Ivan Savvidis koji je naredio igračima da napuste teren, ali i predsjednik kluba, bivši internacionalni sudija Luboš Michel. Savidis je na teren utrčao s pištoljem!?

Budući da je situacija dosegnula tačku usijanja, Kominis je odlučio prekinuti susret.

Pištolj utakmica Grčka 11/03/2018a

Grčka vlada do daljnjeg je prekinula prvenstvo države nakon što su scene sa stadiona šokirale svijet.

- Odlučili smo prekinuti prvenstvo. Takmičenje neće ponovo krenuti dok se ne postigne zajednički dogovor kako bi se krenulo s posve jasnim uslovima i pravilima, izjavio je grčki zamjenik ministra kulture i sporta Georgios Vassiliadis. Dodao je da je Vlada oko spomenutih pravila u pregovorima s grčkim savezom i međunarodnim asocijacijama.

Odluka o prekidu donesena je nakon razgovora koji je trajao nekoliko sati, a potpisao ju je premijer Aleksis Cipras.

Grčka televizija objavila je da je državni tužitelj pokrenuo istragu protiv vlasnika PAOK-a Ivana Savvidisa koji je ušao na teren s pištoljem za pojasom. Traže se još četiri osobe koje su bile uključene u incident u Solunu.