Selektor Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, ovih dana treba doputovati u Sarajevo, kako bi  po treći put bio podvrgnut operativnom zahvatu!

Naime, kako javlja Dnevni avaz, završni hirurški zahvat treba biti obavljen do 15. februara te ne bi trebao trajati više od jednog sata.

Podsjetimo, Prosinečki se po povratku iz Las Palmasa, gdje je reprezentacija BiH 18.11.2018. igrala prijateljsku utakmicu protiv Španije, požalio na bolove u trbuhu, a četiri dana kasnije hospitaliziran je.

Dan kasnije Prosinečki je podvrgnut zahvatu zbog problema s divertikulumom tankog crijeva. Operacija je trajala četiri sata i obavio ju je dr. Jusuf Šabanović. Drugi, kraći operativni zahvat obavljen je početkom prošlog mjeseca. Naime, ponovljen mu je operativni zahvat zbog problema sa zarastanjem rane. U bolnici je bio gotovo mjesec dana.

Inače, ovo nije prvi put da Prosinečki ima zdravstvenih problema. Prije devet godina želučana bakterija uzrokovala mu je probleme s centrom za ravnotežu.

Selektor nogometne reprezentacije BiH Robert Prosinečki potvrdio je danas za zvaničnu stranicu N/FS BiH da se osjeća dobro i da se uspješno oporavio nakon operativnih zahvata koje je imao krajem prošle godine.

- Osjećam se odlično, odmorio sam se i oporavio. Planirao sam ovih dana da dođem u Sarajevo, međutim, znam da su predsjednik Begić i generalni Džemidžić na putu, pa sam dolazak malo prolongirao. Namjeravam i posjetiti doktora Šabanovića jer je ostalo da uradim još jedan, više korektivni zahvat, ali razmišljam da to bude tek nakon utakmice s Grčkom - izjavio je Prosinečki.

Podsjetimo i da se zenički glumac i TV voditelj Tarik Filipović fotografisao sredinom dvanaestog mjeseca s Robertom Prosinečkim u Sarajevu.

Fotografija koju je Filipović objavio na Internetu pokazala je kako je Prosinečki značajno smršao tokom boravka u bolnici.

- Dr. Filipović je ustanovio da je zdravstveno stanje izbornika Prosinečkog sve bolje te da može otpočeti pohod na EP… u nadi da će veliki žuti postati najveći žuto-plavi - poručio je tada duhovito i motivirajuće Tarik Filipović uz objavljeni selfie.

Robert Prosinečki selektor BiH

Izuzemo li zdravstvene probleme, Prosinečki iza sebe ima sjajnu 2018. godinu u kojoj je fudbalskoj reprezentaciji BiH "vratio glavu i rep" i sa njom osvojio grupu UEFA Lige nacija.