Desetu titulu su osvojili u 93. minuti, 11. je došla nakon izvođenja penala, a 12. titula osvajača Lige prvaka ostaje zapamćena po nejverovatnom drugom poluvremenu igrača Reala u režiji Zinedinea Zidanea.

Marca je objavila govor Zinedinea Zidanea kojeg je održao svojim igračima na poluvremenu utakmice Real Madrid - Juventus, pri rezultatu 1-1.

Ekipe su, podsjećamo, bile ravnopravne u prvom poluvremenu - ali u drugom dijelu meča, Juventus kao da nije postojao. Završilo je 4-1!

POVEZANO
Real CL finale 2017REAL OPET ŠAMPION STAROG KONTINENTA: U finalu razbili Juventus sa 4:1

Dijelom - zaslužan je Zidane, sa svojim hladnokrvnim govorom - kojim je dao dodatno samopouzdanje igračima, te im dao dodatne energije da odigraju čak i više od svojih mogućnosti.

"Najbolji ste, ovdje ste jer ste najbolji - i morate pobijediti. Dobri ste bili u prvom dijelu, ali moraju se neke stvari popraviti. Budite agresivniji, pritišćite ih - i ne dozvolite Juventusu da igra lako kao u prvom poluvremenu", poručio je Zidane svojim igračima.

Marco Asensio, koji je četvrtim golom zapečatio sudbinu Juventusa u finalu odigranom u Cardiffu pohvalio je Francuza: "On zna kako da se ponaša prema nama, zna šta treba reći", kazao je mladi igrač medijima nakon utakmice.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Bale intervju nakon finala CL 2017NAKON ŠTO SU GA PUSTILI DA IGRA SAMO 15 MINUTA U FINALU: Evo šta je Bale izjavio o prelasku u United

POVEZANO
Real finale CL 2017 slavljeKAKVA TUGA: U noći velikog slavlja bježao od Zidanea (VIDEO)

"Na pauzi na je rekao da popravimo nekoliko grešaka i igramo od noge do noge", pojasnio je.

Čini se da su Zidaneove riječi urodile plodom. Juventus kao da nije bio svoj u nastavku meča, Real je 'diskonektovao' Staru damu i sa tri gola u 45 minuta osvojio 12. naslov osvajača Lige prvaka, i postao tim jedini koji je odbranio titulu otkad se igra ovakav format.