Ljubavna veza Amre Silajdžić (34) i Edina Džeke (32) počela je 2012. godine. Od tada su kapiten reprezentacije BiH i igrač Rome i poznata bh. glumica i manekenka dobili epitet najpopularnijeg i najljepšeg para u Bosni i Hercegovini. U međuvremenu su se uzeli i dobili djecu...

Gotovo godinu se špekuliralo o njihovoj vezi, oni su šutjeli, a svoju su vezu javnosti prvo objavili zajedničkim fotografijama na Twitteru. A šta je prethodilo svemu?

BRAK I KĆERKA. Amra se vrlo mlada udala za srpskog biznismena Vladimira Vičijentijevića, s kojim ima 16-ogodišnju kćerku Sofiju. Živjeli su na relaciji Pariz – Beograd, ali ipak u braku nije bila dugo. Njih dvoje su shvatili da je dobar razvod bolji od lošeg braka i svako je krenuo svojim putem.

Nakon toga Amra je duže vremena bila sama. Posvetila se manekenskoj karijeri, ali i odgoju kćerke. Ako je vjerovati kuloarima, potom su uslijedile Amrine kraće avanture s nekoliko sarajevskih biznismena i sportista. Ipak, ona nikada nije htjela komentirati navodne veze s Anerom Huskićem, Darijem Delibašićem i Erminom Alamerovićem.

Nakon bivšeg supruga Vlade jedini muškarac osim Edina Džeke s kojim je Amra potvrdila vezu bio je makedonski biznismen Asner Hajradinović. U razgovoru za “Dnevni avaz” od 03.09.2009. godine manekenka je otkrila da s Asnerom dosta vremena provodi u Skoplju i na atraktivnim turističkim lokacijama.

– Nisam se udala, ali nikada se ne zna. Ima mjesta špekulacijama, jer sam u ozbiljnoj i stabilnoj vezi koja se može nazvati brakom bez papira – izjavila je tada Amra Silajdžić.

A ŠTA JE S EDINOM? Kada je, 2006. godine, iz Željezničara prešao u Teplice, Džeko je bio u vezi s izvjesnom Azrom. Ona mu je bila velika podrška dok je igrao u Češkoj, ali su im se životni putevi ubrzo razišli.

Kako mu je rasla cijena na tržištu, tako su se sve više na Edina “lijepile” pripadnice ljepšeg spola. Voditeljice, manekenke, pjevačice… rado su se družile s nogometnom zvijezdom i razmjenjivale SMS-ove i tako su davale dovoljno povoda medijima da pišu u navodnim vezama s Džekom.

Prva u nizu bila je Merima Šemić, nekadašnja voditeljica Hayat TV, a poslije se njegovo ime vezivalo i za manekenku i voditeljicu Jelenu Jugović, s kojom se, prema pričama, najčešće viđao u Dubrovniku.

POVEZANO
Amra Silajdžić Dalia rođenjeSVE LJUBAVI LIJEPE AMRE SILAJDŽIĆ: Udala se vrlo mlada, pravu sreću našla je tek s bh. “dijamantom”