Nastavlja se saga oko njemačkog golmana Lorisa Kariusa.

Svi ga, naravno, pamte po kiksevima u finalu Lige šampiona u kojem je Liverpool prije nekoliko mjeseci izgubio od Reala iz Madrida.

POVEZANO
Karius Ramos lakat finale LP 2018OBJAŠNJENO ZAŠTO JE KARIUS ONAKO BRANIO U FINALU Ugledni doktori: "Ramos mu je izazvao potres mozga"

Te greške su vodile prema tome da Karius napusti Anfield, pa je ljetos ovaj čuvar mreže prešao u Tursku, preciznije u Besiktas.

Postignut je dogovor po kojem je istanbulski klub uzeo golmana na dvogodišnju posudbu, s mogućnošću otkupa ugovora. Daju mu i 50% plate.

Međutim, i u Turskoj je Nijemac pod povećalom javnosti i velikim pritiskom pa se traže njegove greške, i onda se to postavlja na društvene mreže.

U utorak je The Mirror javio kako bi se Karius mogao vratiti u Liverpool prije nego što je to bilo ko očekivao!? Navodno, taj golman bi se vratio u Englesku, a u obrnutom pravcu, prema `Super Lig` bi krenuo krilni igrač Divock Origi.

Međutim, po svemu sudeći riječ je o najobičnijom «novinarskoj patki». Naime, imaju barem dvije činjenice koje govore da nije izgledan brzi Kariusov povratak u Liverpool. Prvo, u Besiktasu tvrde da su sasvim zadovoljni njegovom trenutnom formom, a drugo, u ugovoru o posudbi nema klauzule o mogućnosti ovakvog raskida ugovora.

POVEZANO
Karius Liverpool golman 2018EVO ŠTA REZERVNI GOLMAN LIVERPOOLA ima poručiti o kiksevima Kariusa u finalu!