I tako će gotovo sigurno biti do idućeg četvrtka kada se očekuje prvostepena presuda UEFA o ovom gorućem pitanju. Prekid koji je uslijedio nakon što je DRON na stadion Partizana dovela zastavu “velike Albanije” usijala je strasti u Srbiji i Albaniji.

Svako drži svoju stranu priče i, koliko može, sudjeluje u javnom (iako je tajno uvijek nemjerljivo efikasnije…) lobiranju za Uefinu presudu.

Ali, albanski mediji napravili su korak dalje. Tačnije, nekoliko koraka dalje i prevršili svaku mjeru, piše Tportal.hr.

Nakon dvoboja Portugala s Danskom izišla je Ronaldova izjava:

“Čuo sam za probleme u Srbiji i vidio snimke koje su me šokirale. Nadam se da će Uefa pronaći načina za smirivanje strasti”, dio je izjave koja zvuči autentično, ali u Albaniji je ona dobila i nastavak koji si niti jedan profesionalac danas ne bi dozvolio.

“Ovo što se dogodilo Albancima može se dogoditi i nama kada ćemo gostovati u Srbiji. Zabrinut sam i očekujem drastičnu kaznu Srbiji”, prenose Albanci izjavu zlatne lopte, a Srbi vrište o izmišljotini.

Najveći korak u pravcu propagande napravili su na jednom albanskom portalu koji je objavio NAVODNU ekskluzivnu izjavu Zlatana Ibrahimovića u kojoj ovaj kaže:

“Kosovo je Srbija točno onoliko koliko je moja majka djevica”.

Šveđaninu koketiranje s politikom niti mu je u navici niti mu može pasti na pamet znajući kakve UEFA kazne sprema za prestupnike te vrste.

Trener Borussije Jürgen Klopp je tako na svom hakiranom profilu na društvenoj mreži kratko poručio ‘*ebeš Srbiju,’ a Srbi ironično dodaju kako svakog trena očekuju i proalbanske izjave od strana Messija, Bolta, LeBrona i ostalih koji su iz nekog razloga još uvijek neutralni po pitanju ove klasične balkanske sportske bljuvotine, piše Tportal.hr.

U Uefi, možete lako zamisliti, brižno prikupljaju međusobne podvale namrgođenih strana i sve zajedno po svojoj staroj navici planiraju – dobro unovčiti.