Jorge Mendes, portugalski fudbalski menadžer, koji je radio na nekim od najvećih nogometnih transfera otkrio je da je Cristiano Ronaldo bio blizu prelaska u Arsenal, ali da taj klub nije imao novca da dovrši transfer zbog planova o izgradnji stadiona Emirates.endes je otkrio da su se "Topnici" takmičili sa Manchester Unitedom, kojeg je tada vodio sir Alex Ferguson za dovođenje Ronalda iz lisabonskog Sportinga. Sve se događalo 2003. godine.

Podsjetimo, i sam Arsene Wenger je nešto ranije priznao da ima "najveći žal" što nije doveo Portugalca u redove svog kluba.

U novoj biografiji koja tek treba biti izdana, ali čiji su dijelovi već objavljeni, Mendes, kojeg nazivaju i `superagnetom` potvrdio je da je londonski klub bio vrlo blizu potpisivanja kasnijeg trostrukog dobitnika `Zlatne lopte`, ali da se novac pojavio kao problem.

- Bivši Arsenalov potpredsjednik David Dein je spektakularna osoba, ali zbog izgradnje stadiona, oni su ostali sa vrlo malo novca i nisu mogli realizovati transfer - navodi Mendes u knjizi pod radnim nazivom "The Agent One".

Još jedan zanimljiv detalj je otkrio, a to je činjenica da je prilikom pregovora Ferguson obećao da će Ronaldo odmah zaigrati za prvi tim Uniteda, barem u 50 posto utakmica. To je za menadžera bilo izuzetno važno.

VIDEO S TRENINGA REAL MADRIDA: Cristiano Ronaldo osramotio Coentraa, a zatim...