La Liga više nije ista. Cristiano Ronaldo je ljetos nakon devet godina napustio Real i otišao u Juventus, čime je završena jedna fantastična era rivalstva Messija i Portugalca u La Ligi.

Dva mjeseca Argentinac je šutio, nije davao nikakve izjave o odlasku Portugalca na Apenine. Ipak, sada je progovorio u intervjuu za španske medije....

- Real Madrid je jako oslabljen odlaskom Cristiana Ronalda jer je on jedan od najboljih igrača svijeta. Juventus je sada favorit za osvajanje Lige prvaka s Ronaldom. Iskreno, bio sam iznenađen njegovom odlukom da napusti Real i ode u Juventus, izjavio je Messi te je nastavio:

- Juventus je vrhunska ekipa i sigurno će sada biti mnogo jači i konkurentniji u Ligi prvaka. Naš cilj je da ove sezone pokušamo osvojiti to takmičenja nakon što smo tri sezone zaredom ispadali u četvrtfinalu. Glavni cilj nam je taj trofej i učinit ćemo sve da ga osvojimo.

Leo Messi i Cristiano Ronaldo obilježili su posljednjih desetak nogometnih godina. Argentinac i Portugalac pokupili su sve «Zlatne lopte» od 2007. (posljednji prije njih bio je Brazilac Kaka), njihov je rivalitet odavno izašao iz gabarita običnog sportskog nadmetanja, a kumulativno su dvojica genijalaca porušili gotovo sve rekorde u euro klupskom fudbalu.

Veliki rivalitet Cristiana Ronalda i Lea Messija obilježio je posljednjih deset godina, a koliki je zapravo pritisak zbog toga na njima dvojici nedavno je otkrila Ronaldova sestra. Ona je nedavno izjavila da je riječ  ''Messi '' zabranjena u Ronaldovoj kući i da se nikada ne spominje u privatnosti njihovog doma.

- U kući ne pričamo o Messiju, priznala je Katia Ronaldo L’Equipeu pa je dodala:

- Cristiano zna da je izvan kuće u vrtlogu, i zna da je, kada prođe kroz svoja vrata, zaštićen . Ondje puni baterije.

S druge strane, Argentinac je stalno tvrdio da nema ništa protiv Portugalca, hvalio ga je kao jednog od najvećih ikad i uporno je godinama ponavljao da ne postoji rivalitet između njih dvojice,

- Nema suparništva s Ronaldom. On je dobra osoba i može promijeniti bilo koju utakmicu. On radi svoje stvari, a ja sam usredotočen na uspjeh u Barceloni, pričao je Messi proteklih devet godina.