Iako se finale ovogodišnje Lige prvaka igralo u Velsu, pred «njegovom» publikom, Gareth Bale imao je u utakmici tek simboličnu ulogu, igrajući tek 15-tak minuta.

Real Madrid je u drugom poluvremenu velikog finala u Cardiffu samljeo Juventus i postigao tri gola, za konačni rezultat 4-1.

Povezani sadržaji:

POVEZANO
Real CL finale 2017REAL OPET ŠAMPION STAROG KONTINENTA: U finalu razbili Juventus sa 4:1

POVEZANO
Real finale CL 2017 slavljeKAKVA TUGA: U noći velikog slavlja bježao od Zidanea (VIDEO)

Međutim, Bale nije bio u startnoj postavi madridskog kluba. Ušao je tek u 77. minuti zamijenivši Benzemu, i to u trenutku kad je utakmica praktično već bila odlučena.

U intervjuu za BT Sport nakon finala, reporter je, očekivano, pitao Velšanina o špekulacijama pred ovu utakmicu o tome da bivša zvijezda Spursa tokom ljetnog transfer roka ide u Manchester United i da bi to mogao biti razlog zašto se našao na klupi u finalnoj utakmici.

- Nisam ništa čitao i slušao o tome, za finale sam se pripremao uobičajeno, tako da me te priče nisu ni najmanje pogodile – izjavio je Bale, dodavši da razumije situaciju zbog koje nije igrao od početka, da je sezona iza njega bila teška (a kuburio je i s povredama) te da je sretan zbog toga što je mogao biti dio večeri u kojoj je Real osvojio svoju 12. titulu šampiona Starog kontinenta.

Barem po ovome, zasad ni nagovještaja o prelasku sa Santiago Bernabeua na Old Trafford...