Govorio je popularni Mume o svemu pomalo: o igračkim počecima, reprezentaciji, Evertonu, famoznom okršaju sa Argentinom...

"Mogao sam završiti u Baselu nakon Svjetskog prvenstva. Partije koje sam tamo pružio bile su izuzetno važne za mene i da to nije bilo tako, danas ne bih bio ovdje. Tražili su me mnogi klubovi iz Engleske, Njemačke, Italije i Španije. Swansea je bio ozbiljan kandidat, ali sam odabrao Everton", rekao je Bešić, prenosi Sportsport.ba.

Bh. reprezentativac je Englezima ispričao kako je fudbal počeo trenirati sa osam godina kao i da je prvobitno bio playmaker. Kasnije je prebačen na stopera, da bi na kraju završio na poziciji zadnjeg veznog.

Zatim se dotakao famoznog duela protiv Lea Messija, koji su ga na neki način i proslavili.

"To je bilo nezaboravno iskustvo. Teško da sa mnom neko može izaći kao pobjednik u duelu 'jedan na jedan'. To što je Messi tada dao gol je stvar njegovog velikog kvaliteta, ali svakako sam dobro odigrao protiv njega", rekao je Bešić i dodao:

"Nisam zamijenio dres sa Messijem. Nisam uopšte mijenjao dres sa bilo kojim igračem Argentine jer svaki svoj reprezentativni dres nakon utakmice sačuvam za sebe. Oni imaju veliku važnost za mene i vrijedniji su mi od drugih dresova, čak i od Messijevog", ističe Bešić.

Bešić je istakao i to da je rođen i odrastao u Njemačkoj, ali da se ipak odlučio igrati za zemlju svog porijekla. Također, govorio je o stilu i načinu igranja fudbala u Engleskoj i o tome kako se još uvijek privikava na stil igre te je otkrio i svoj najveći nedostatak:

"Mišićna masa. To je ono što mi fali. Zbog toga sam u posljednje vrijeme sve češće u teretani", rekao je sjajni reprezentativac BiH.