Muhamed Bešić, bh. reprezentativac, od dolaska među Zmajeve i nije baš imao zavidnu komunikaciju s novinarima, a što je i sam priznao u pismu upćenom medijima, piše novinska agencija Patria.

- Svjestan da naša komunikacija, od mog dolaska u reprezentaciju, nije bila na najvećem nivou, želim to ispraviti. U to ime, otvorio sam Twitter račun: MoBesic, preko kojeg će mediji u BiH, ali i u Engleskoj moći pročitati moja razmišljanja o aktuelnim situacijama. Naravno, Twiter račun sam otvorio i zbog komunikacije sa navijačima, koji su mi oduvijek davali podršku i ja im se na ovaj način želim odužiti i zahvaliti na svemu što su uradili za mene i našu selekciju – navodi Bešić.

Također, kako bi sa svima imao dobru komunikaciju, a zajedno sa svojim PR, Bešić je medijima dostavio i email adrese na koje prima zahtjeve za intervjue.

- Za mene je reprezentacija BiH svetinja, a svjestan sam da i vi radite svoj posao najbolje što znate, baš kao što i ja pokušavam raditi svoj. Stalo mi je da imamo dobar odnos i u to ime, pružam ruku svim medijima u BiH, koji žele istinito i objektivno izvještavati, te prenositi samo tačne informacije, kako bi i naši vjerni navijači, koji su nas pratili po cijeloj Evropi, ali i svijetu, znali pravu istinu – dodao je Bešić.