Mnogima ni dan danas nije jasno zašto je Chelsea prodao De Bruynea.

Sam igrač je jednom izjavio da nije bio dovoljno skup za Mourinha, odnosno da je menadžer gledao njegovu cijenu prije dolaska u Chelsea i i da mu zbog toga nije pružio šansu. Kasnije je malo spustio loptu i dodao da je vjerovatno Mourinho mislio da nije dovoljno dobar.

Conte je u jednoj izjavi naveo da je šokiran da je Chelsea pustio Belgijanca u Wolfsburg, pa se na kraju od svega okoristio City.

Navodno, Mou je odmah ocijenio da De Bruyne nema dovoljno srca, i da nije spreman da se bori. On uvijek želi da se okruži ratnicima, talenat nije dovoljan, kraj sebe hoće igrače koji pobjeđuju i kada im ne ide, odnosno kada igraju ispod mogućnosti, pišu sportske.net.

De Bruyne navodno nije taj tip, po temperamentu ne odgovara onome što traži Mourinho..

Kada je navodno stručni štab analizirao De Bruynea poslije ljetne turneje došlo se do zaključka da on nema taj kvalitet.

Šansa mu je pružena, nikoga nije uvjerio pa je donijeta odluka.

Belgijanac je počeo doduše sezonu u timu, asistencijom protiv Hulla, ali je tokom jeseni rijetko dobijao priliku i onda u januaru otišao u Njemačku za 22 miliona eura.

Kasnije ga je City platio 75 miliona, a ako je vjerovati sadašnjim analizama, Belgijanac je među 10 najskupljih igrača svijeta.