Jose Mourinho, menadžer Manchester Uniteda, za britanske medije izjavio je da u vrijeme dok je sjedio na klupi Chelseaja nije donio odluku da proda Mohameda Salaha, koji danas sjajno igra u dresu Liverpoola i mnogi ga smatraju u ovom trenutku boljim igračem od Lionela Messija i Cristiana Ronalda.

Salah je 2016. godine napustio Stamford Bridge i prešao u Romu, koja ga je prošlog ljeta prodala Liverpoolu.

Sjajni Egipćanin je od dolaska na Anfield fascinirao sportsku javnost postigavši ove sezone 43 gola u svim takmičenjima.

- Ljudi pričaju da sam ja prodao Salaha, a stvari su drugačije. Bio sam taj koji je kupio Salaha. Ja sam rekao Chelseaju da ga kupi. Ali, on je došao kao mladić, fizički nije bio spreman, mentalno nije bio spreman, društveno i kulturno je bio izgubljen i sve mu je bilo teško, izjavio je Mourinho i nastavio:

- Chelsea je odlučio da ga proda. Dakle, odluka da ga pošaljemo na posudbu bila je zajednička, ali nakon toga odluka o prodaji i korištenju tog novca za kupovinu drugog igrača nije bila moja.

Salah je u Chelsea stigao 2014. godine, ali je posuđen Fiorentini, a zatim i Romi koja je kasnije otkupila njegov ugovor za oko 17 miliona eura.

U dresu "plavaca" za dvije sezone odigrao je tek 19 takmičarskih utakmica i postigao dva gola.

POVEZANO
JOSE MOURINHO PUŠTA SALAHA NA POSUDBU, Chelsea dovodi veliko pojačanje?