Uz mnogo kontroverzi, Lorenzo je osvojio titulu, Rossi je bio ljut kao ris, tvrdio je da ga je na putu ka desetoj titulu zaustavila zavjera Španaca. Izvjesno vreme je prošlo, razmjenjene su otrovne strelice sa svih strana, a sve se još ne smiruje.

Naime, kolege iz Španije su objavile je da bivši šampion Marc Marquez poslije trke u Valensiji dobio pretnje smrću. Mladi Španac je pretnje dobio preko telefona, putem poziva i poruka, a identitet ljudi koji su mu prijetili još nije poznat.

Marquez je obavestio policiju o posljednjim pretnjama koje su se desile pošto je njegov broj telefona objavljen u jednom blogu. Od tada, broj telefona je izbrisan sa bloga, a policija je četvorostrukom svetskom šampionu savjetovala da promijeni broj, iako on to nije želio, niti je podnio zvaničnu prijavu, prenosi Sportklub.rs.

Marquez je istakao da je prijetnje smrću počeo da dobija dan pošto se sezona završila, a da je do kraja nedelje dobio stotine poruka i poziva. Rossi se još nije oglašavao po tom pitanju, iako je jasno da bi njegovi navijači mogli bili ti koji su pretili Marquezu, smatraju mediji u Španiji.