Jedan od onih koji nema nikakvu dilemu da bi angažovanje Prosinečkog bio pun pogodak, jeste i legendarni Miroslav Ćiro Blažević, koji je svojevremeno i sam bio na klupi Zmajeva.

Naravno, Prosinečkog odlično poznaje, ponajviše kao igrača, ali je oduševljen i njegovim trenerskim radom, prije svega dok je vodio Crvenu zvezdu.

"Samo Robi može biti selektor BiH! On je dobar, radan i častan. Zato je i moj favorit. Znam ga u dušu i najveći je trenerski potencijal od svih Vatrenih. Pokazao je da ima kliker, da ima šlifa za trenerski posao".

"Pa, pogledajte samo kako je Zvezda igrala pod njegovom palicom. Mislim na igru, kombinatoriku, akcije. Baš su igrali… A sve je to stvorio Prosinečki. Opet, s druge strane ne bih se ni za jednog kandidata založio da nisam toliko siguran u njegove kvalitete. A moj Robi je taj", poručuje "trener svih trenera", a prenosi Avaz.ba.

Podsjetimo, Robert Prosinečki je poslije Crvene zvezde vodio i turski Kayserispor, ali je već izvjesno vrijeme bez angažmana. Kazao je da je spreman da preuzme reprezentaciju Bosne i Hercegovine.