Navodno veliko ogorčenje vlada u svlačionici Barcelone i samo što nije ozbiljno eskaliralo, piše Marca.

Navodi više razloga za to: neuspjeh kluba da kupi Neymara uprkos obećanju predsjednika Bartomeua glavnim igračima da će to napraviti, zatim s tim povezan osjećaj niza igrača da su iskorišteni tek kao sredstva zamjene za Neymara, pri čemu je najnezadovoljniji Ivan Rakitić, pa loš ulazak u sezonu i nesposobnost skupo plaćenog Antoinea Griezmanna da se uklopi u momčad te, konačno, "Messidependenciju".

- U svlačionici Barcelone je loša atmosfera. Ključni igrači, koji su od predsjednika tražili, a on im obećao da će vratiti Neymara, sada se osjećaju prevareni kada su krajem prelaznog roka shvatili da neće biti ništa od ponovnog ujedinjenja trija MSN. I dok se oni osjećaju prevarenim, svi igrači koje je Barcelona neuspješno i protiv njihove volje nudila PSG-u u zamjenu za Neymara (Semedo, Dembele, Todibo i Arturo Vidal) osjećaju se potrošeni, odbačeni, a nikako im ne odgovara ni što im je takvom degradacijom od strane njihovog kluba pala i tržišna vrijednost.

Marca u tom pogledu posebno ističe Rakitića:

- On je najistaknutiji od svih kojih se Barcelona htjela riješiti kako bi dovela Neymara i njegovo veliko nezadovoljstvo najviše pogoršava situaciju u svlačionici. Rakitić ne razumije kako je u kratkom roku od nezamjenjivog postao odbačen. Ljut je na trenera Valverdea koji ga je u sve tri prve utakmice sezone držao na klupi iako je sjajno odradio pripreme i dokazao se vrijednim ostanka u momčadi.

Dva francuska asa također su problematična: "Dembeleova neprofesionalnost iritira sve; trenere, saigrače i upravu. A loš ulazak momčadi u sezonu i samo četiri boda iz tri utakmice donijeli su kritike na račun Antoinea Griezmanna, za kojeg je plaćena odšteta od 120 mil. eura i koji je jednu utakmicu odigrao sjajno, ali ga na dvije nije bilo..."

Zavisnost od Lea Messija "Messidependencia" je još jedan u nizu razloga za nezadovoljstvo među igračima Barcelone, piše Marca. Navedeni pojam znači preveliku zavisnost Barcelone o njenom glavnom igraču i nemoć kad on ne igra. Ovaj prigovor ide na račun trenera Valverdea, koji na startu sezone nije dokazao da u nedostatku Messija njegov izostanak može barem djelimično izostaviti drugim igračima ili promjenama uloga u ekipi.