Protivnik Real, mjesto radnje Madrid, a 'za zagrijavanje' Suarez je odgovorio na pitanja o velikom incidentu sa SP koja bi ga ionako čekala uoči ili nakon utakmice...

Suarezov ugriz na ramenu igrača Italije Chiellinija bio je prvorazredni šok u sportskoj javnosti širom svijeta. Po prvi put nakon incidenta Urugvajac je progovorio o osjećajima nakon tog divljačkog čina.

- Potpuno sam se zatvorio u sebe. Nisam želio nikoga gledati, s nikim razgovarati, izbjegavao sam sve osim svoje familije. Mislio sam da sam si uništio karijeru, govori novi Barcin napadač i brzo se okreće ljepšem dijelu priče.

- Srećom, ubrzo je došao interes Barcelone i kada mi je moj agent rekao da je sve riješeno rasplakao sam se od sreće. Period agonije tada je prošao i ponovo sam se osjećao željenim u nogometnom svijetu.

Da je spreman za veliki derbi je rekao kada je primao zlatnu kopačku za prošlu sezonu, a sada je otišao nekoliko koraka dalje u svojoj novoj klupskoj etapi koja još službeno nije niti započela.

- Barcelona je klub za koji sam oduvijek želio igrati. Ovoga ljeta ispunio sam san, iako je sve moglo biti uništeno zbog gluposti. Kada bih se mogao penzionisati kao igrač Barcelone smatrao bih to idealnom karijerom, završava Suarez intervju za katlonsku televiziju Catalan TV3 i zaključuje:

- Liverpool mi je dao ime u svjetskim okvirima, ali uvijek ću se smatrati izdankom Ajaxove škole. tamo sam naučio sve pokrete koji su me odveli do vrha.