Paolo Maldini, jedan je od najboljih, a mnogi misle i najbolji defanzivac svih vremena. Odgovorio je na često pitanje: Messi ili Ronaldo?

Ta polemika posebno se zaoštri u ovo vrijeme, kada kreće glasanje za najboljeg igrača godine, koje je već godinama tek izbor između Messija ili Ronalda.

Maldini, koji je u 25 godina karijere osvojio praktično sve, između ostalog sedam italijanskih i pet euro naslova, a u izboru za igrača godine je dva puta bio u najužem krugu, ovako je odgovorio na pitanje ko bi to trebao biti ove godine.

"Zlatnom loptom trebao bi biti nagrađen najbolji igrač, a ne onaj koji je uzeo više trofeja bez da je pri njihovom osvajanju bio junak. Messi zaslužuje ovu nagradu".

Maldini je tako poručio šta misli o kampanji kojom se praktično traži da se ove godine Ronaldu najveća individualna nagrada dodijeli bez glasanja.

Od ovog ljeta podrazumijeva se da je on de facto osvajač ovogodišnje "Zlatne lopte", jer je u dva mjeseca osvojio Ligu prvaka i EP s Portugalom, dok je Messi uzeo "samo" duplu špansku krunu, a u porazu Argentine u finalu Copa Americe promašio je penal.