Sada ga brine kriza u koju je zapao njegov bivši klub.

"Barcelona je u haosu. Sve je naopako. Želim da se vrati era Van Gaala kada smo osvojili naslov, a s nama je na terenu slavilo mnogo ljudi. Sada se za veliki novac kupuju bezrvrijedni igrači", jasan je bio Stoičkov.

Pritom je mislio i na hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

"Doveli smo igrače koji su dobro igrali u Sevilli, Portu, ali nisu dovoljno kvalitetni za Barcelonu. Svi su ljuti na Xavija i Iniestu, ali šta su napravila pojačanja? Luis Suarez nije kriv, on je prirodni strijelac i ne smijemo ga 'uništiti' kao što smo to napravili Ibrahimoviću i Eto'ou".

Stoičkov je stao u odbranu Messija.

"Moramo zašititi najboljeg igrača na svijetu. Messi mora svoju karijeru završiti u Barceloni. Previše je velikana iz kluba odlazilo na zadnja vrata. No, ko je dozvolio da Messi dobije dva dana odmora više? Svi moraju biti jednaki. I zašto Messi nije igrao od početka? Ne znam ko je dozvolio takav cirkus u momčadi."

Strelice su išle prema Luisu Enriqueu: "Kad je došao za trenera, svi su mislili da je stigao spasitelj, ali pokazalo se da to i nije tako, Enrique nema kontrolu nad situacijom u momčadi".