Kalidou Koulibaly ispričao je zašto je Sarri "lud k`o struja":

"Nikad neću zaboraviti taj dan jer on najbolje opisuje moj život u Napulju. Vidite, supruga mi je tog jutra završila u bolnici, a mi smo te večeri igrali utakmicu protiv Sassuola. Imali smo video-analizu i moj je mobitel konstantno vibrirao. Obično ga isključim, ali bio sam zabrinut za suprugu.

Zvala me pet ili šest puta.

Trener nam je tada bio Maurizio Sarri. On je dosta žestok čovjek pa se nisam htio javiti. Naposljetku sam istrčao vani, javio se na telefon i supruga mi je rekla `Moraš odmah doći. Stiže nam sin`.

Otišao sam do Sarrija i rekao: `Mister, žao mi je, ali moram odmah otići. Dobijam sina!`

Sarri me pogledao i rekao: `Ne, ne, ne. Trebam te večeras, Kouli. Zaista te trebam. Ne možeš ići`

Rekao sam: `Mister, radi se o rođenju mog sina. Možete napraviti šta vas je volja, kazniti me, suspendirati me. Nije me briga. Idem!`

Sarri je izgledao kao da je pod stresom, pušio je cigaretu. Pušio, pušio, razmišljao... i napokon rekao: `O.K., O.K., možeš ići u bolnicu. Ali moraš se vratiti na večerašnju utakmicu. Potreban si mi, Kouli!`

U 16 sati primio sam poziv od gospodina Sarrija. Taj čovjek... morate shvatiti... lud je. Kažem to na pozitivan način, ali on je lud!

Rekao je: `Kouli?! Vraćaš li se?! Potreban si mi! Zaista mi trebaš! Molim te!`

Supruga se još odmarala i vjerovatno me je i ona trebala. Ali, nisam želio na cjedilu ostaviti svoje saigrače jer ih uistinu volim. I volim Napulj. Supruga mi je dozvolila da odem i otišao sam na stadion. Pripremam se za igru, a Sarri ulazi u svlačionicu i pokazuje postavu. Gledam i ostajem u čudu: Nema mog broja!?

Rekao sam: `Mister! Vi to mene zezate?`

Rekao je: 'Što? Ovo je moj izbor!`

Stavio me na klupu! Nisam bio u početnoj postavi.

Rekao sam: `Mister! Moj sin! Moja supruga! Napustio sam ih! Rekli ste mi da me trebate!`

Rekao je: `Da, trebamo te na klupi...`

Sva ta drama, a uopšte ne startam. Dođe mi da se smijem se kad se danas toga sjetim. U tom mi se trenutku plakalo..."