Jedan od najboljih igrača, ne samo danas, nego otkad se igra ova igra, Portugalac Cristiano Ronaldo, našao se uvrijeđen nakon omalovažavanja njegova učinka.

Naime, iako je jedan od igrača koji su obilježili posljednjjih deset godina, Ronaldov su učinak htjeli ocrniti, konstatiravši kako je veliki broj pogodaka postigao s 11 metara te da bi njegova statistika bez tih golova bila puno slabija i zato ga neki zovu 'Penaldo'.

Međutim Ronaldo nije mogao otrpjeti to, već je odlučio odgovoriti kritičarima:

- Koliko sam golova postigao za Real Madrid? Nisu svi iz penala. Svako ko želi može se i sâm uvjeriti u to. Neka ih sve izbroji i pogleda golove koje sam postigao, a onda neka konstatira koliko ih je s penala.

No, provjerili smo, i od 331 postignutog prvenstvenog gola u Realovom dresu Ronaldo ih je 62 zabio s 11 metara, s tim što ih je osam promašio.

Prema tome, gotovo svaki peti gol postigao je iz penala. S druge strane, njegov najveći konkurent Lionel Messi u dresu Barcelone zabio je 298 prvenstvenih golova, od čega 39 s 11 metara. Znači, u postotku dosta manje, odnosno svakih nešto više od sedam golova zabija iz penala, piše Tportal.