Liverpool je sinoć u susretu 9. kola Premiershipa pobijedio Huddersfield u gostima 1-0 i vratio se na prvo mjesto tabele koje dijeli s Manchester Cityjem s 23 boda.

Redsi nisu igrali oku ugodan nogomet, no upravo je to ono što im je falilo prijašnjih sezona - rutinsko dobivanje "malih" utakmica. Baš tako, rutinski, Kloppova ekipa je stigla do pobjede golom Mohameda Salaha. U nekim trenucima je visila, posebno u 82. minuti kad su domaćini promašili najveću šansu, no neobično sigurna Liverpoolova odbrana je izdržala i sačuvala prednost.

- Znam da se ljudi pitaju 'A gdje je nogomet?'. Nije to bilo tako loše danas, a ovo je prvi period u mojem životu da dobivam prosječne utakmice. Postoje mnogi načini na koje možeš dobiti utakmicu. Spektakularni i ovakvi. Ja volim spektakl, ali i jako volim ovakve pobjede, izjavio je Klopp čija momčad je primila samo tri gola u prvih devet kola.

- Morali smo napredovati u tom smjeru jer bez toga nema naslova. Imamo već 23 boda. Mislim da nikad u životu nisam imao toliko bodova nakon prvih devet utakmica, dodao je Nijemac.