U modernom nogometu/fudbalu simptomatična je upravo obrnuta pojava, da pojedni fudbaleri koji su u svojim klubovima i ligama najbolji igrači, a da su u dresu 'svoje zemlje' samo blijeda senka.

Svjedoci smo da u vremenu kada je novac uticao da se sport više ne igra srcem i da pojedinci ne žele da se troše za džabe. ipak, postoje i oni koji rade upravo suprotno.

Engleski mediji su sastavili listu od 10 takvih fudbalera.

10. Ron Vlaar, holandski fudbaler koji je u dresu 'Oranja' pružao sjajne partije, dok je u svojim klubovima igrao znatno ispod prosjeka.

9. Joel Campbell, fudbaler Kostarike koji je blistao na Svjetskom prvenstvu, ali u Arsenalu nikako nije uspijevao da se izbori za mjesto u timu.

8. Asamoah Gyan reprezentativac Gane koji je u dresu nacionalnog sastava uvijek davao sve od sebe, dok u klupskom fudbalu ni približno nije igra sa istim žarom.

7. Giovani Dos Santos, jedan od predvodnika reprezentacije Meksika, dok u Evropi nije uspio da pokaže svoj pun potencijal.

6. Mesut Ozil, Nijemac koji je standardno sjajan, ali je primjetno da bolje igra u dresu Pancera.

5. Lukas Podolski, je u reprezentaciji Njemačke bio među najboljim igračima, dok je u klubovima bio znatno lošiji.

4. Guillermo Ochoa, golman 'Sombrerosa' koji je blistao na posljednjem Svjetskom prvenstvu, ali za sada nije uradio nešto više u klupskoj karijeri.

3. Robert Vitek, reprezentativac Slovačke, kao da se pretplatio samo na dobre mečeve za državni tim.

2. Nicklas Bendtner, u dresu Danske odlično igra, dok u klubovima rijetko uspjeva da opravda tu titulu.

1. Fernando Torres je u dresu 'Furije' standardno igrao na zavidnom nivou, dok je klubovima ima uspone i padove.

(DozaSporta.com/Sportske.net)