Ova informacija kao "bomba" odjeknula je u bh. sportskim krugovima, ali prema pisanju portala Reprezentacija.ba, koji prati zbivanja oko nacionalnog tima - nije tačna!

- Kontaktirali smo Izeta Hajrovića koji se nalazi na aerodromu u Frankfrutu koji nam je kazao da je u dobrim odnosima sa selektorom Sušićem i da ne shvata zbog čega neki mediji pišu laži - navodi spomenuti portal.

- Prije svega želim da kažem da pisanja pojedinih medija o mom statusu u reprezentaciji nisu tačna. Ja sam u dobrom odnosu sa Safetom Sušićem koji mi je pružio priliku da zaigram za Bosnu i Hercegovinu i na tome sam mu zahvalan. Naravno da bih želio igrati u startnoj postavi ali moram se truditi i trenirati da bih izborio status prvotimca u reprezentaciji. Ja ću se uvijek odazivati na poziv selektora i igrati za svoju zemlju. – rekao je u ekskluzivnom razgovoru za portal Reprezentacija.ba Izet Hajrović.

Izet Hajrović koji nastupa za njemački Werder  postigao je dva gola za reprezentaciju Bosne i Hercegovine a posebno je važan bio gol protiv Slovačke u Žilini za pobjedu od 1:2 koji je "Zmajevima" otvorio put za Mundijal u Brazilu.