Vjerovatno najbolji Barcin igrač u uspješnoj UEFA Youth League kampanji, 18-godišnji Riqui Puig, privukao je na sebe interes nekih od najvećih klubova na Starom kontinentu, uključujući engleskog premijerligaša Tottehnama.

Ricard "Riqui" Puig Martí, koji u osmom mjesecu treba napuniti 19 godina, igra na poziciji centralnog veznog igrača, i odlučio je da ostane u svom klubu u kojem je od djetinjstva, prihvativši promociju u Barcelonin B tim kako bi radio pod trenerskom palicom Juvenil A trenera Xayvi Garcia Pimienta, koji je imao ključnu ulogu u oblikovanju Puigovog stila igre, u ono što se kolokvijalno zna nazivati «Barceloninim DNA», piše Fudbal Talent International.

Sada je tinejdžer formalizovao svoj ostanak potpisujući svoj prvi profesionalni ugovor na tri godine, sa odštetnom klauzulom od čak 100 miliona eura!?

Ovo je zanimljivo zbog toga što se Barca u posljednje vrijeme bori da bi zadržala polaznike svoje čuvene škole `La Masia`, jer mladići često teško mogu računati da će brzo dobiti mjesto u prvoj postavi nacionalnog šampiona, pa se znaju odlučiti na odlazak u druge sredine.

To očito nije bio slučaj s Puigom, kojeg neki već novi nazivaju "Barceloninim novim Messijem" - piše fudbaltalent.com.