Igrači Sarajeva bolnim porazom od Atalante na Koševu (0-8) oprostili su se od Europa League.

Nakon 2-2 u prvom meču odigranom u Italiji, u Bordo taboru gajili su nadu da mogu napraviti senzaciju i plasirati se dalje, ali ona je večeras srušena kao "kula od karata".

Nakon što je sviran kraj, igrači Atalante željeli su se fotografisati pored semafora, kako bi zabilježili rezultat, ali ih je u tome spriječio trener Gian Piero Gasperini.

- Uvijek poštujemo protivnika. Igrači sigurno nisu htjeli da uvrijede domaćina, ali mi to ne radimo - poručio je Gasperini pa naglasio kako rezultat s Koševa nije realan.

- Nijedan rezultat nije realan iz ove dvije utakmice. Ni onaj 2-2, ni ovaj. Sarajevo se u prvom duelu dobro branilo i bilo su mentalno jaki. Sad su nakon drugog gola pali psihički i to je bio uzrok visokog poraza...

Gasperini semafor SAR ATA 0:8

Trener Sarajeva Husref Musemić nakon poraza uputio je izvinjenje navijačima.

- Prvo, moje izvinjenje navijačima. Ovo je stvarno katastrofa. Nisam ja slučajno upozoravao, oni su sjajna ekipa. Nesretno smo primili gol i onda dozvoljavali da se ispucavaju. Ovo je nešto što niko nije očekivao. To se desi kada igrači ne poslušaju ono što smo se dogovorili. Kada jedan vagon ispadne iz kompozicije, onda sve propada, iztjavio je Musemić, dodavši da su njegovi igrači nakon trećeg primljenog gola potpuno pali, kako mentalno, tako i fizički,  a od pojedinaca koji zaslužuju prolaznu ocjenu kod Bordo tima izdvojio je jedino Mersudina Ahmetovića.