Bayern Minhen izbačen je iz ovogodišnje Lige šampiona nakon dvomeča sa Realom iz Madrida. Nakon što je u prvoj utakmici na Allianz Areni «kraljevski klub» pobijedio sa 1-2, identičnim rezultatom, ovaj put u korist Bavaraca, završen je i revanš na stadionu Santiago Bernabeu, pa se išlo u produžetke u kojima je Real dao tri gola i sa ukupnih 6-3 prošao dalje.

Povezani sadržaj:

POVEZANO
Vidal penal BAY RMA 12/04/2017ZAŠTO JE VIDAL PUCAO PENAL ZA BAYERN PROTIV REALA? Evo šta mu je Robben poručio nakon svega...

No, na ishod utakmice u velikoj mjeri su uticale greške arbitara, posebno Victora Kassaija, koji je napravio nekoliko ključnih grešaka na štetu Bayerna. Tako, iako je nešto tanije mogao isključiti Casemira (koji je to više zaslužio), Mađar je od 84. minute ostavio njemački tim s igračem manje, nakon kontraverznog isključenja Vidala zbog dva žuta kartona.

Možda još veće greške uslijedile su u produžetku, kada su priznata dva gola Cristiana Ronalda postignuta iz ofsajda. Prva situacija u 105. minutu posebno je bila očigledna.

Francuz u redovima Bayerna Franck Ribery izrazio je svoju frustraciju ovim postom na Instagramu, nakon utakmice. Uz fotografije koje pokazuju dvije sporne ofsajd situacije god 2. i 3. gola Portugalca napisao je:

- Godina dana teškog rada, hvala sudija, bravo!

Franck Ribery BAY

(DozaSporta.com)