Poslije utakmice progovorio je o ostavci, bodovima i igri protiv Izraela..., ali već danas se predomislio.

- Sinoć smo nadigrani, čak smo u pojedinim situacijama izgledali smiješno, a ostavku neću podnijeti sve dok postoje šanse za plasman reprezentacije na Evropsko prvenstvo, prvi su komentari selektora nogometne reprezenatcije BiH Safeta Sušića po dolasku na sarajevski aerodrom nakon gostovanja u Haifi tokom kojeg je reprezentacija BiH od Izraela poražena sa ubjedljivih 0-3, prenosi Anadolu Agency (AA).

"Nema potrebe za komentarima, sve ste vidjeli sinoć. Očekivao sam daleko više, ali vjerovatno svi ovi problemi u zadnje vrijeme su uticali na to da nismo mogli sastaviti ekipu", kazao je Sušić.

Na pitanje novinara da li je upoznat sa vanrednom sjednicom Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH zakazanom za popodnevne sate, a na kojoj bi se najvjerovatnije trebalo raspravljati o novom selektoru nogometne reprezentacije, Sušić je kazao kako ta informacija nije trebala biti dostupna medijima.

"Ne bi trebalo da se zna za taj sastanak, a vi već znate, to je jedan od problema isto kod nas. Nemam komentar. Vidjet ćemo. Što se mene tiče, rekao sam da neću dati ostavku jer smatram da još postoje šanse da odemo na Evropsko prvenstvo i sve dok je tako neću podnijeti ostavku", kazao je Sušić te istakao kako je za sinoćnji poraz odgovoran "selektor i igrači".

Na aerodromu je danas `Zmajeve`dočekala nekolicina navijača ali je euforija izostala.

Podsjetite se u priloženom videu šta je Sušić imao da kaže sinoć nakon debakla u Haifi!