Argentinski trener Antonio Mohamed, punim imenom Ricardo Antonio Mohamed Matijević, osvojio je titulu prvaka u Meksiku sa Monterreyjom pobjedom protiv Club Americe kojom je ispunio obećanje daNo nesretno stradalom sinu.

Naime, on je tokom Svjetskog prvenstva 2006. godine u Njemačkoj doživio saobraćajnu nesreću u kojoj je izgubio sina Faryda, nakon čega mu se život znatno promijenio. S obzirom na to da je od 1998. do 2000. godine igrao za meksički Monterrey, ovaj klub bio je najveća navijačka ljubav njegovog sina, a kada je napustio klub obećao je sinu da će se jednog dana vratiti i donijeti im titulu.

Prvi dio obećanja ispunio je 2015. godine kada se kao trener vratio u ovaj klub, a prethodne noći ispunio je i drugi dio obećanja s obzirom na to da je Monterrey pobjedom protiv Club Americe pobijedio u finalu Aperture i tako osvojio prvi naslov nakon devet godina.

Trener ovog meksičkog kluba nakon velike pobjede briznuo je u plač jer su ga emocije očigledno savladale, a njegove suze izazvale su veliki broj reakcija na društvenim mrežama.

Monterrey je nedavno igrao na Svjetskom klupskom prvenstvu i dostojno se predstavio protiv Liverpoola, a priča ovog kluba i njegovog trenera u kratkom periodu obišla je čitav svijet.