Svjetsko prvenstvo treba se igrati iduće godine u Rusiji, a plasman na njega nisu izborile ni neke zaista dobre reprezentacije. Četverostruki šampioni svijeta Italijani su ispali, jednako kao i trostruki finalist Holandija, nema ni Čilea, Irske, Češke, bivših evropskih prvaka Grka. Plasman nije osigurao ni Baleov Wales, neke poznate afričke selekcije, recimo Gana. Naravno, ni zemlje iz naše regije, od BiH, preko Slovenije, Crne Gore...

No, to ne znači da i oni neće igrati! Naime, kako Goal može potvrditi, već su počeli preliminarni razgovori o odigravanju njihovog turnira. Grubo zvuči, ali svojevrsnog "SP-a luzera".

Ideja je došla iz SAD, čija se reprezentacija također iznenađujuće nije kvalifikovala za SP u Rusiji, a u prve su razgovore uključeni U.S. Soccer, Soccer United Marketing i FOX, a baš je Fox Sports otkrio tu ideju u poluvremenu prijateljske utakmice SAD i Portugala.

Igralo bi se također idućega ljeta, vjerovatno u SAD, a osim domaćina - koji je šokantno porazom od Trinidada i Tobaga prvi put nakon 1986. ostao bez SP - mogli bi igrati Italija, Holandija, Čile, BiH, Irska, Gana, Wales...

Na kraju bi čak moglo doći do razigravanja - pobjednik turnira iz Rusije, protiv pobjednika ovog iz Amerike - da se vidi ko je stvarno najbolji :)

POVEZANO
Robben - CasemiroKAKAV BI TO TIM BIO... Najboljih 11 igrača koji ne idu na Svjetsko prvenstvo u Rusiju!