Reprezentacija Njemačke je na nedavnom SP u Rusiji doživjela sramotan debakl. Bivši prvak svijeta nije uspio niti proći grupu. Elf se vratio kući uz ogorčene komentare navijača i medijske tvrdnje o nedisciplini i klanovima koji su razbili momčad.

Povodom dugo očekivane analize blamaže u Rusiji, koju danas predstavlja selektor Joachim Löw, Bild donosi ekskluzivu o tome šta se doista događalo u njemačkim kampovima na pripremama u Južnom Tirolu, a zatim i na samom SP.

Jer, kako piše, "Löw će ionako pričati kako opet potaknuti zanos u reprezentaciji i vratiti filozofiju igre temeljenu na posjedu lopte".

Najčitaniji njemački list poručuje selektoru da bi mu "bilo bolje da provjeri šta na okupljanja reprezentacije donose zvijezde Elfa" i objašnjava:

"Antonio Rudiger na SP je ponio vodenu lulu. Poznato je da Löw dopušta cigaretu ili dvije, ali pitanje je kako bi reagovao na ovaj dodatni prtljag svog defanzivca".

Julian Draxler se navodno nije odvajao od PlayStationa, a ovi i drugi užici učinili su da njemački reprezentativci provode brojne besane noći na pripremama u Italiji te u Rusiji.

"Čelnici saveza problem nedovoljnog spavanja igrača pokušali su riješiti isključivanjem Wi-Fija u kampovima. Ali ni to nije pomoglo..."

(Doznajemo.com/Index)