Uprava splitskog Hajduka bi bila zadovoljnija da se Avdija Vršajević konačno plasirao u “neko inozemstvo” i donio koji milion kuna u blagajnu, ali je ostanak Vršajevića za trenera Igora Tudora pravo – pojačanje.

"Čekao sam ponudu koja će obje strane zadovoljiti, mene i Hajduk, ali to se nije dogodilo. Bilo je ponudica, nijedna prava. Nisu vrijedne ni spomena. A još manje odlaska“, govori Vršajević za Slobodnu Dalmaciju.

Spominjalo se dosta toga u prethodnom periodu.

"Znam štošta i zapravo ništa. Ne vrijedi iz boljega otići u lošiji klub, Hajduk ima i ime i ono nešto, u njemu sam postigao mnogo i nema smisla sve to pokvariti odlaskom u neki divlji klub“.

Kao što je poznato, Vršajeviću je ljetos propao odlazak u Middlesbrough…

"Imam dobre naznake da bih mogao tamo otići na ljeto. U Middlesbrough ili negdje u Englesku, može biti i Championship (druga divizija, op. a.). Aitor Karanka, trener u Middlesbroughu me želio i prati me još, a meni stalno fali taj jedan nastup za reprezentaciju da bih dobio radnu dozvolu“, priznao je reprezentativac BIH

Što se tiče zimskog prijelaznog roka, dodaje kako nije bilo konkretnih ponuda.

“Dosad ništa vrijedno spomena. Ima još vremena, imam kontakata, a malo me zeza što me smatraju strancem. Ne pripadam EU, imam bosanski pasoš i čekam da se neka mjesta otvore što su već popunjena strancima. A to se ne događa. Zato sam se s Hajdukom dogovorio u 20 minuta o nastavku ugovora".

Zanimljivo je kako Vršajeviću nedostaje tek jedan nastup za reprezentaciju kako bi mogao dobiti radnu dozvolu za eventualni odlazak u Englesku.

"Fali mi minuta nastupa, minutica. Makar da uđem. Ne računa se ako sam povrijeđen. Moram baš nastupiti. A u jesen sam zbog povrede propustio Izrael, tako da sam opet u zaostatku. Sad na proljeće igramo protiv Andore, možda i Austrije prijateljsku. Fali mi minutica za plasman u Englesku...“

Na ljeto bi trebalo biti lakše i u Tursku otići, jer tamo namjeravaju dići rampu sa šest na čak 12 stranaca po ekipi.

“Vidjet ćemo i to. U poziciji sam da nikako ne mogu sebi dozvoliti da tri mjeseca ne igram“, kaže Vršajević.