Predsjednik Bayerna Uli Hoeness nazvao je one koji troše stotine miliona na transfere igrača 'morskim psima' te naglasio da bavarski klub nema namjeru ići tim putem...

Ovog ljeta opet se ogromne odštete pri kupovinama igrača nalaze u centru pažnje javnosti, a eventualni transfer Neymara iz Barcelone u PSG za čak 225 mil. eura bio bi veći nego što su cijela Primera i Serie A trošile zajedno prije dvadesetak godina.

Među onima kojima se takav način poslovanja ne sviđa je i Bayern koji je ovog ljeta doveo Tolissa iz Lyona za 41 mil. eura, što je bio najskuplji transfer kluba ikad, a tek je na 58. mjestu u ukupnoj prošlosti kupovina igrača.

Bavarski klub koji je uspio dovesti Lewandowskog bez odštete, Jamesa Rodrigueza na posudbu, a za Neuera platiti samo 22 mil. eura, poručio je euro bogatašima da ih nema namjeru slijediti.

- Najbolje kupovine igrača nisu one najskuplje, nego one koje najviše doprinose momčadi, izjavio je predsjednik Uli Hoeness i dodao:

- Smatram da u ovoj kadi punoj morskih pasa, koji troše 100 miliona ovdje, 200 miliona tamo, mi moramo pronaći vlastiti put.

Zanimljivo, Bayern čak ne drži ni najveći transfer u Bundesligi, jer je Wolfsburg za Draxlera dao čak 43 miliona Schalkeu prije dvije godine, a onda ga po sličnoj cijeni ove zime proslijedio PSG-u.