Barcelona je pripremila ambiciozan plan za zimski prelazni rok, a već je poznata i prva želja stručnog štaba Ernesa Valverdea.

Mediji na Pirinejskom poluostrvu javljaju da Blaugrana želi dovesti sjajnog napadača RB Leipziga Timu Wenera. Skauti katalonskog diva su ga već u nekoliko navrata gledali i prema izvještajima, bili su veoma zadovoljni viđenim.

Valverde je jasno poručio da mladog napadača želi vidjeti u svom navalnom redu, a to bi moglo značiti da Luis Suarez napušta klub. Urugvajac se muči s lošom formom i tihim sukobom sa šefom struke.

Werner je u 37 utakmica za svoj klub zabio 26 golova, dok je za reprezentaciju Njemačke u osam nastupa postigao čak šest golova. Nije njegov rejting samo stvar statistike. Ono što mladi ofanzivac pruža na terenu sluti na nastanak još jedne velike zvijezde euro fudbala.

Treba naglasiti da je Barcelona izrazila interes i za veznjakom Schalkea Leonom Goretkom, koji bi se također mogao naći na meti ovog kluba.

Inače, pod Valverdeom Barca bilježi start Primere iz snova i prva je na tabeli šampionata. Odlično guraju i u CL, s dvije uvodne pobjede.