Sudije su odlučile da je meč neriješen, u borbi dva najuspješnija borca iz Njemačke u ovom stoljeću koji dolaze iz dvije različite kategorije, popularni Felix Sturm odradio je odličnu borbu.

"Još osjećam neku tugu nakon svega. Svojim nastupom sam više nego zadovoljan, ali su sudije donijele odluku za koju oni smatraju da je najpravdenija. Ovo je moja najbolja borba. Osjećam se ponosno", kazao je Adnan Ćatić u ekskluzivnom razgovoru za Dnevni avaz.

Bokser bh. korijena, koji se bori pod njemačkom zastavom, fenomenalno je boksovao u Porše areni. Pred velikim brojem navijača iz BiH momak iz Blagaja podsjetio je svojim nastupom na dane kada je bio svjetski prvak u srednje teškoj kategoriji u verziji WBO (2006.) te u verziji WBA (2007).

"Sebi nemam šta zamjeriti. Borio sam se svih 12 rundi, fajterisao, pokušao poslati Stieglitza na pod. On je sjajan borac, posjeduje kvalitet. Zna se boriti u ringu", kaže Ćatić.

Ovaj borac nije želio posebno komentirati odluke sudija, koji su ocijenili tako da je po jedan dao prednost Ćatiću, odnosno Stieglitzu (po 115:113), dok je treći odlučio da je bilo neriješeno – 114:114.

"Jedinu veću zamjerku imam na sudiju u ringu. On nije znao voditi meč. Bio je katastrofalan. Dopuštao je Stieglitzu nedozvoljene udarce. To mi je u većem dijelu meča znalo poremetiti koncentraciju i koncepciju", kaže Ćatić.

Duel protiv Stieglitza za Ćatića je bio treći neriješeni meč, uz 39 pobjeda (18 nokautom) i četiri poraza. Prije pola godine, izgubio je od Sama Solimana u meču kojem je ostao bez naslova svjetskog prvaka srednje kategorije verzija IBF.

"Sada slijedi odmor. Vjerovatno se neću boriti do sredine naredne godine. Želim se odmoriti, biti uz porodicu. Još tri ili četiri godine sigurno ću ostati u ringu. Ima još vatre u meni. Kada shvatim da se ona ugasila, onda će biti gotovo. Od maja 2015. počet ću pripreme za naredni meč. O protivniku još ne razmišljam, ali se želim vratiti na tron. I vratit ću se", kazao je Ćatić, prenosi Avaz.ba.

Na pitanje šta slijedi u narednim danima do Nove godine, kada ga možemo očekivati u Bosni i Hercegovini, Blagaju, Mostaru… Ćatić je rekao:

"Imao sam u planu da dođem sa suprugom Jasmin i Mahirom u Blagaj, ali smo odustali. Ostat ćemo u Njemačkoj do moje prve naredne borbe", kazao je Ćatić.